Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni anayasa ile ilgili önerisini oldukça değerli bir öneri, “Türkiye’de sorunların kaynağının 1960’dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır.” sözlerini de önemli bir tespit olarak görüyoruz.
Herkesin malumudur ki yakın geçmişte yeni anayasa ile ilgili hatırı sayılır önemli adımlar atılmış ve hatırı sayılır bir mesafe kat edilmişti.
USTAD olarak katkı sunduğumuz bu süreçte sonuca bu denli yaklaşılmışken taslak önerilerinin tekrar rafa kaldırılması ise millette hayal kırıklığı oluşturmuştu.
Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı konuşmasında kullandığı “ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır.” sözlerini ise daha önce iyi bir mesafe kat edilmiş yeni anayasa çalışmasına benzer sonuçsuz tartışmalardan ziyade amacına ulaşmış tarihi bir adım olarak neticelenmesini temenni ediyoruz.
Yapılacak yeni anayasanın sadece 1960 darbecilerinin değil milleti zihinsel esarete sürükleyen her türlü darbeci değişimlerden arındırılmış, herkesi kucaklayan ama bu toprakların asıl sahibi olan Anadolu ruhunu hakkıyla koruyan kalıcı bir anayasa olmasını umut ediyor, milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
USTAD